אנחנו נוטים שלא להתעסק עם נושאים מורכבים, טעונים רגשית, או כאלו שנדמים מאד רחוקים מאיתנו. פנסיה וביטוח חיים הם נושאים קלאסיים להתחמק מהם, אבל דווקא עימות ידידותי עם התהליך ישמור עליך ועל הקרובים אליך.

 

גם אם הפרישה המתוכננת שלך עוד שנתיים, וגם אם היא עוד עשרים שנה, קשה לדמיין את החיים בפנסיה. לכן, רבים נמנעים מלהתעסק עם משהו כל כך רחוק ומעורפל. הדבר אף נכון יותר ודרמטי כשמדובר בביטוח חיים, כי הרי זהו ביטוח שגורם לנו לחשוב על נושא שרובינו לא רוצים להתעסק בו.

אנחנו כאן לסייע לך להבין שהשד לא כל כך נורא, ונגרום לך להבין שההחלטות פשוטות הרבה יותר ממה שהן נדמות.

 

למה אנחנו חוששים ודוחים קבלת ההחלטות לגבי הנושאים האלו?

 

פנסיה נתפסת כמשהו ערטילאי ש"יקרה מתיישהו" בנוסף, מבחינה פיננסית, מדובר בנושא שממבט ראשון נשמע מסובך, וכזה שקשה להבין כמו שצריך (מה ההבדל בין המסלולים? מה הכי כדאי מבין קרנות הפנסיה? ביטוח מנהלים? קופת גמל? ועוד ועוד ביטויים מסתוריים). הרגשות השליליים האלו זוללים אנרגיה ומונעים מהרבה אנשים להתייחס בכובד ראש לאפשרויות שלהם. זאת אחת מהסיבות בגינן הממשלה החליטה על חוק פנסיה חובה, ועם זאת - עדיין יש החלטות בנוגע לתכנון פרישה שכדאי לקבל כמה שיותר מוקדם, כשהפרישה עדיין לא באופק בכלל.

ביטוח חיים מופעל רק כשהאדם אינו בין החיים - נושא מלחיץ ומפחיד בפני עצמו. כנראה שזאת המחשבה הכי פחות נעימה שמישהו רוצה להקדיש לה מקום בסדר היום.

 

שני הנושאים האלו קריטיים לעתיד שלך ושל משפחתך. הנה שלושה טיפים מנצחים בשביל לקחת בידיים את השליטה בנושאים האלו:

 

  1. לחשוב על מספרים: הדרך הכי טובה לעכל נושאים גדולים היא דווקא ביסים קטנים. אז כדאי להתחיל עם שאלות קטנות, ומהסוף. מה גודל הפנסיה החודשית הרצויה עבורך ביחס להוצאות החודשיות שלך? לכמה שנים? ומה המשמעות של זה עבור החיסכון הנוכחי - האם הוא יספיק או שכדאי להגדיל אותו? השאלות האלו יעזרו לך להגיע למשהו שאפשר לחשב, לכמת, ולשנות - כבר היום

  2. להתרחק מהסיטואציה: לפעמים דווקא לחשוב על אנשים אחרים, מוכרים או אנונימיים, עוזר לקבל פרספקטיבה ולקחת החלטות במינימום רגש ומקסימום תועלת. למשל, כדאי לקחת דף נייר ולכתוב פרטים יבשים על אדם אחר - במצבך, בגילך, שחי בעיר אחרת, עם הרכב משפחתי דומה לשלך. הזר המוחלט הזה רוצה לוודא שבמקרה של פטירה חלילה, משפחתו תישאר במצב בה הם יוכלו לשמור על רמת חיים טובה. מה יהיה הדבר הרציונלי והאחראי לעשות עבור האדם הזה? מהו גובה הביטוח שכדאי עבור אותו אדם לשקול?

  3. להיעזר באנשי מקצוע: כמובן שדווקא בצמתים המאתגרים בחיים הפיננסיים כדאי להיעזר באנשי מקצוע שגם יודעים לפרק את השאלה לחתיכות קטנטנות ולתרום לדיון את הניסיון המקצועי שלהם. ערך המוסף של אנשי מקצוע טובים הוא להנגיש מושגים מורכבים או רגישים בצורה בה הם יהיו מובנים, על מנת שההחלטות שלך יהפכו לפשוטות.

אז מה הצעד הבא?

 

אנחנו מקווים שעזרנו לך לשנות במעט את זווית הראייה בנוגע לפנסיה וביטוחי חיים. כדאי להתחיל לממש את הטיפים כבר עכשיו: להכין רשימה של שאלות לגבי הפנסיה החודשית וממש להקדיש זמן ליצירת טווח תשובות הגיוני, לדמיין את הסיטואצייה של ביטוח חיים לגבי מישהו אחר על מנת להגיע לביטוח האופטימלי, ולהרים טלפון בשביל לקבוע פגישה עם יועץ מוסמך שידע להציג לך את כל מה ש(עוד) חשוב לדעת בשביל לקבל את ההחלטה הכי נכונה לך ולמשפחתך.

עכשיו שהצעד הראשון מאחוריך, הצעד השני הוא ליצור איתנו קשר ולהיעזר בנו לתכנון נכון של הפנסיה וביטוח החיים. סוכני הביטוח של מבטח סימון ישמחו לעמוד לשירותך ולהתאים לך את הפתרון הביטוחי הנכון, תוך ליווי מקצועי והתאמה לשינויים בחיים. ליצירת קשר לגבי פנסיה ניתן למלא את הטופס שמשמאל.

 

שים לב: האמור בכתבה זו מהווה מידע מקצועי כללי בלבד ואינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל רישיון. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום. אין להעתיק ו/או לפרסם ו/או לצלם ו/או להפיץ ו/או לעשות כל שימוש במידע ו/או כל חלק ממנו ללא רשות בכתב ומראש מאת מבטח סימון סוכנויות לביטוח.